Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04 10:11 - Деветките в Тарото
Автор: anastas Категория: Хоби   
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове:
0 Деветките в Тарото са символ на вътрешната светлина, концентрация, но и известна доза самота.

 Девет жезли значи научен урок, стоене в дефанзивна позиция и нащрек, защото човекът вече знае какво може да му се случи, поставил е бариери около себе си и си е взел поука от научения урок. Страхът е и спирачка, но и щит, който благоприятства нашето самосъхранение. Това е важният урок от картата. При обърната девет жезли страхът и параноята са прекалено изкривени и чак спъват нормалното протичане на живота ни. Прекаленото черногледство и песимизъм са по-скоро резултат от нашите негативни нагласи, колкото от обективните ни страхове. При обърната карта страховете ни идват в повече и сме прекалено мнителни без да има нужда от това.

 Девет чаши в права позиция като цяло е позивитна карта, носеща благоприятни емоции, вследствие на изпълнено желание, което дълго сме искали да ни се сбъдне. Емоционален баланс и радване на живота и това, което сме получили. Празненство и поливане на тържествено събитие. Много емоциии, които се съгласуват по хубав начин. Девет чаши в обратна позиция значи чувство на самота и емоционална празнота, търсене на решение извън нас и в другите хора, а не в себе си, накъдето трябва да се обърнем. Може да означава прекаляване с алкохола или търсене на емоционална утеха посредством физически удоволствия. Нужно е да внимаваме с емоциите вътре в нас, а не да ги заместваме и притъпяваме с чуждите емоции отвън. Само ние можем да се измъкнем от дупката с нашите собствени чувства и сили
.
 Девет мечове е картата на перфектционизма и премисляне на всеки вариант на ситуацията по няколко пъти, докато не открием пробойни в своя собствен план. Колкото и да сме умни пак не можем да предвидим абсолютно всичко, което ще ни се случи и това в някои моменти ни влудява. Тревогата е най-лошият съюзник на перфекционизма, но същевременно винаги го преследва. Разбира се, има моменти и дни, преди които дори на най-големите непукисти им е трудно да заспят, например, преди дело, изпити, операции, важни събития на живот и смърт, състезания, дуели.  Затова тази карта е достатъчна, за да ни разклати, но трябва да знаем, че всичко тече и няма значение какво ще стане, защото всичко е в главата ни и живота е просто сменящи се и въртящи се в кръг случки. Както се казва по-добре да не се случва на детето това, което си мисли майка му, че ще му се случи. Понеже една майка винаги си мисли най-лошото и не може да намери мира, ако не знае къде е детето ѝ. Това е и позитивното на тази карта, ако наистина ни пука за някого или за нещо, или за предстоящо събитие е нормално да се притесняваме и дори да имаме проблем със съня, но е нужно да сведем тези тревоги до нормален минимум. Чувство за вина, неспокойствие и депресия често идват с притеснението. Обърната картата е по-благоприятна, защото при нея осъзнаваме, че няма да спечелим, ако толкова се притесняваме и трябва да спрем да мислим и да чертаем, а просто да го направим без паника, защото една патка мислила, мислила и умряла. При обърната девет мечове осъзнаваме, че ние сме напът да бъдем като патката и затова се взимаме в ръце и се успокояваме, гледайки по-позитивно на нещата.

 Девет пентакли е картата на независимостта, наслаждаването на постигнатите успехи и плодовете от тях. Негативното при тази карта е, че сме сами и сами си се радваме на успехите и сме някак изолирани от другите, защото сме по-богати от тях и сме спечелили повече работи от тях. Върхът е самотно място, но все пак гледката и трудът са си заслужавали. Когато е обърната, значи, че не знаем какво имаме и не го оценяваме, а се правим на ранени и бедни. Стабилността не ни стига и искаме още стабилност, която да ни затваря и зазижда още повече от другите. Тук човекът се превръща в затворник на вещите си, спестовник и егоист.
тълкуване: Анастас СореевГласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anastas
Категория: Хоби
Прочетен: 5642
Постинги: 37
Коментари: 0
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031